Eurobirdwatch 2019 – Őszi madárszámlálás

Őszi madárszámláláson vettek részt a lázári iskola madarászai. Az akció a berki halastavaknál és a Túr folyó mentén zajlott, melyen iskolánk madarászcsapatának képviselőin kívül más iskolák diákjai (Református Gimnázium, Dr. Vasile Lucaciu Iskola) és a Dsida Jenő cserkészcsapat tagjai is részt vettek. Az esemény nemzetközi, a feljegyzett adatokat továbbítják a bukaresti számlálóközpontba, ahol összesítik a…

“Tökjónap”

Iskolánk kisdiákjai “Tökjónapot” tartottak. Ennek keretén belül egy kis rémisztgetésre is sor került, ám nem egymást, hanem a rossz szellemeket akarták jópofa töklámpásaikkal elijeszteni. Az említett tematikus napon a gyerekek kézimunkáztak, sült tököt ettek, mesét néztek, de ami talán a legfontosabb, egy közösséget alkottak és ezt nagyon élvezték.

Töklámpások és őszi dekoráció

A tanítónénik segítségével a tanulók egy csoportja létrehozott egy őszi sarkot, melyet közösen, az évszaknak megfelelően rendeztek be. Az őszi dekoráció “ékei” azok a töklámpások voltak, melyeket a gyerekek faragtak és díszítettek. Munkájukért  édességgel és oklevelekkel lettek jutalmazva.